jager

Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 63)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: Corona en Stadionbezoek #48436
  jager
  Bijdrager

  Heeft de club al een plan hoe de boel aan te pakken als er weer (Wat) supporters mogen komen?

  In reactie op: Competitiewedstrijden Telstar 1 #48435
  jager
  Bijdrager

  Dit weekend Cambuur Niks te verliezen wedstrijd. Ook wel eens lekker na al die moeten blijven aanhaken potjes

  In reactie op: Verloting Wedstrijdshirt 2020/21 #4627
  jager
  Bijdrager

  Robi maakt echt mooie shirts dus moet wel enthousiast zijn. Erg benieuwd wat de nieuwe tenues gaan doen

  In reactie op: Competitiewedstrijden Telstar 1 #4570
  jager
  Bijdrager

  Eindhoven uit. Dat is toch wel de classico van de eerste divisie. Wedstrijd zou aardige indicatie moeten zijn waar we staan

  In reactie op: Selectie Telstar 1 #4608
  jager
  Bijdrager

  Met Adshead en Soto hebben we er toch 2 ogenschijnlijk goede spelers bij. Telstar kijkt nog verder of er ruimte is voor nog een versterking

  In reactie op: Selectie Telstar 1 #4606
  jager
  Bijdrager

  Inmiddels zijn we Plet, El Yaakoubi, Benamar en Van Doorm rijker. Begint ergens op te lijken.

  In reactie op: Selectie Telstar 1 #4604
  jager
  Bijdrager

  Charlie Gilmour is voor een jaar een witte leeuw! Charlie staat op de golden boy lijst. Dus wordt er wel wat van hem verwacht. Ook ben ik benieuwd naar Glynor Plet. Hopelijk komen er nog meer sterkhouders.

  Ik verwacht eigenlijk niks van Piet. Jaren nauwelijks iets gespeeld.
  Schijnbaar komen er deze week weer nieuwe proefspelers

  In reactie op: Voorbereiding seizoen 2019-2020 #4613
  jager
  Bijdrager

  Toch wel knappe overwinning tegen de AZ tweede keus eerste elftal

  In reactie op: Voorbereiding seizoen 2019-2020 #4612
  jager
  Bijdrager

  13/7 | 17.00 uur | Telstar – AZ | Klik hier voor kaartverkoop
  20/7 | 14.00 uur | Telstar – Jong AZ | Gratis toegang
  27/7 | 14.00 uur | Telstar – Jong Vitesse | Gratis toegang
  30/7 | 19.30 uur | Telstar – VV Katwijk | Gratis toegang
  3/8 | 14.30 uur | Rijnsburgse boys – Telstar | Sportpark Middelmors
  6/8 | 17.00 | Telstar – Surinaams Elftal | verkoop online

  In reactie op: Selectie Telstar 1 #4602
  jager
  Bijdrager

  En toch heb ik geen slecht gevoel voor dit seizoen. In aanloop van het vorige seizoen, toen onze hele voorhoede vertrokken was, duurde het lang voordat er een een beetje voorhoede stond. Eigenlijk pas toen Ondaan kwam en msschien zelfs pas na de winterstop met Moreira. Natuurlijk moeten we nu eigenlijk helemaal weer opnieuw beginnen maar wat ik tot nu toe heb zien voorbij komen, weliswaar soms een beetje jong, zat er best wel wat goeds tussen.

  Wie vielen je op?

  In reactie op: Selectie Telstar 1 #4599
  jager
  Bijdrager

  Eens.

  3 dagen op proef:

  Luis Pedro
  Crescendo van Berkel
  Dylan George
  Azzedine Dkidak
  John Hilton
  Daniel Budde

  George en Dkidak speelden prima oefenpot

  In reactie op: Selectie Telstar 1 #4597
  jager
  Bijdrager

  Telstar heeft zich verzekerd van de komst van vier nieuwe spelers. Abdel Mounaim El Ouazzane, Zep Swijghuisen Reigersberg, Sam Aarts en Roscello Vlijter spelen komend seizoen bij Telstar.

  Ondaan maar Grenoble
  Moreira naar Excelsior
  Van Iperen naar GA Eagles
  Brito niet naar Sparta

  Toch nog steeds behoorlijk au

  In reactie op: Technische staf Telstar 1 #4616
  jager
  Bijdrager

  Van de Volkswagen-Arena naar het Rabobank IJmond Stadion en van de Bundesliga naar de Keuken Kampioen Divisie. Een veel groter contrast valt er in de voetballerij niet zo snel te bedenken, maar Andries Jonker maalt er niet om. De 56-jarige oefenmeester beleefde vrijdag zijn eerste officieuze werkdag bij Telstar, waar hij de komende twee jaar zowel de rol van trainer als technisch directeur zal vervullen. Jonker moet de ambitieuze Witte Leeuwen gedurende zijn dienstverband klaarstomen voor de Eredivisie.

  Door Chris Meijer

  Meer: Andries Jonker keert als hoofdtrainer terug op Nederlandse velden

  “Ik kwam hier vanmorgen aan en je kan zo doorlopen richting het veld, dat kan niet bij Arsenal. Dat gaat niet gebeuren. Maar dat heeft ook gelijk zijn charme”, glimlacht Jonker in gesprek met Voetbalzone. De oefenmeester werkte gedurende zijn loopbaan bij clubs als Barcelona (assistent), Bayern München (assistent- en interim-trainer), Arsenal (hoofd jeugdopleidingen) en VfL Wolfsburg (hoofdtrainer). Clubs waar je op je eerste werkdag waarschijnlijk wel even moet zoeken. Dat is in het knusse Rabobank IJmond Stadion van Telstar wel anders. “Nee, komt goed. Dat vind ik zo wel”, klinkt het als Jonker wordt uigenodigd voor de lunch. “De overstap van Barcelona naar MVV was er ook zo een, ik weet hoe het werkt en voelt. Ik wil plezier hebben in wat ik doe en dat denk ik hier te vinden. Zo’n grote overstap heb ik al eens ervaren en daar ben ik toen goed mee omgegaan.”

  Jonker zat na zijn ontslag bij VfL Wolfsburg, in september 2017, zonder club. “Het begon weer te kriebelen, dat was al een tijdje zo”, bekent de geboren Amsterdammer. Het is niet zo dat hij de afgelopen tijd geen aanbiedingen heeft binnengekregen. “Er is eigenlijk heel veel voorbij gekomen: Azië, het Midden-Oosten, Afrika, Zuid-, Midden- en Noord-Amerika. Blijkbaar functioneert het cv van mij daar heel goed. Er zijn soms hele avontuurlijke dingen, soms hele lucratieve dingen. Ik heb daar niet voor gekozen, want ik wil iets doen wat mij plezier bezorgt. Daar heb ik een goede club voor nodig, met goede mensen en goede plannen. Dat is onafhankelijk van het formaat van de club of de financiële mogelijkheden in mijn richting. Ik denk dat Telstar daarin past. Zo’n avontuur in het buitenland is heel wat anders.”

  Telstar besloot afgelopen seizoen als vijftiende in de Keuken Kampioen Divisie. Los van het seizoen 2017/18, waarin de Witte Leeuwen zesde werden, eindigde de club in de afgelopen tien jaar nooit hoger dan de twaalfde plek. De komende jaren moet hier structureel verandering in komen. Jonker, die als trainer de naar De Graafschap vertrokken Mike Snoei opvolgt, is aangetrokken om mee te helpen aan het opbouwen van een jeugdopleiding, een beloftenelftal en een vrouwenteam. “Daarna kan je er pas in slagen om een jeugdspeler met aanzienlijke winst te verkopen, om wat meer geld tot je beschikking te krijgen. Als dat lukt, kan je in een spiraal omhoog terechtkomen. Dat is in het voetbal vaak zo. De afgelopen jaren is dat Telstar niet gelukt. Je speelt onderin en haalt een enkele keer de play-offs. Als je in de nacompetitie haalt, barst er een ongekend enthousiasme los. Dan zie je dus dat het wel kan.”

  “Men wil hier binnen vijf of zes jaar richting de Eredivisie. Terecht. In heel Noord-Holland is gebleken dat, met alle respect, er achthonderd mensen komen kijken als TOP Oss op bezoek komt, bij AZ, Haarlem, FC Volendam en Telstar. Er komt gewoon niemand meer. Dezelfde clubs trekken in de Eredivisie tegen Feyenoord tienduizend mensen. Wat moet je dan willen? We willen toch voor tienduizend man spelen? Je moet een stadion hebben waar je die mensen kwijt kan. En je moet op het niveau spelen. Die ambitie is er en dat gaat langer duren dan ik hier ben, maar ik vind het heel aardig om daar aan bij te dragen”, vervolgt Jonker. In zijn eerste periode zal hij met een bescheiden budget en de nodige creativiteit de selectie voor komend seizoen moeten samenstellen.

  “Het is geen onbekend terrein. Ik heb in het buitenland bij hele grote clubs gewerkt, maar in Nederland ook bij MVV en FC Volendam. Ik weet wel hoe het functioneert binnen een club als je een euro vijf keer moet omdraaien, ik ben niet vergeten hoe het ging”, klinkt het nuchter. Jonker voorspelt dat het verwachtingspatroon door het weinig succesvolle afgelopen seizoen niet heel hoog zal liggen, waardoor er van druk volgens hem geen sprake is. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat smaakmakers van de vorige jaargang, zoals bijvoorbeeld Terell Ondaan, nog zullen worden weggekaapt. “Dat is ook weer hoe dit soort clubs in leven blijven en zichzelf moeten ontwikkelen. Het is jammer, maar we zijn juist op zoek naar talentvolle spelers uit de regio die zich hier kunnen doorontwikkelen. Dan hoop je op een goudvis, die moet de club verder helpen. Je wilt ze houden, maar je moet er ook van leven. Dat moeten we gaan opbouwen, je kan het niet zomaar tevoorschijn toveren.”

  In reactie op: Selectie Telstar 1 #4596
  jager
  Bijdrager

  Roscello Vlijter (Feyenoord onder 19) speelt volgend seizoen voor SC Telstar.

  In reactie op: Selectie Telstar 1 #4594
  jager
  Bijdrager

  SHAYNE PATTYNAMA VERBINDT ZICH AAN DE WITTE LEEUWEN

  Telstar heeft overeenstemming bereikt met Shayne Pattynama (20) over een contract. Eerder vandaag ondertekende de linker vleugelverdediger een contract voor één seizoen met een optie voor een tweede seizoen bij de Witte Leeuwen. Pattynama komt transfervrij over van FC Utrecht.

  Technisch directeur Piet Buter ziet het potentieel in nieuwe aanwinst Pattynama. “Met Shayne halen we een jonge speler binnen met veel potentie. Wij hebben hem aan het werk gezien en zien zijn potentieel om van toegevoegde waarde te zijn voor Telstar. (..) Met zijn opleiding bij Ajax en FC Utrecht heeft Shayne een stabiele basis om van daaruit verder te groeien. Het is nu aan Shayne om zich in de voorbereiding te bewijzen en een plek te veroveren.”

  De uit Lelystad afkomstige Pattynama startte zijn voetballoopbaan bij de amateurs van SV Lelystad’67. Al snel werd hij opgepikt door de jeugdopleiding van Ajax. In 2010 maakte Pattynama de overstap naar FC Utrecht waar hij de diverse jeugdelftallen doorliep. In 2017 maakte hij zijn debuut in het betaalde voetbal namens Jong FC Utrecht. In het seizoen 2018/2019 maakte Pattynama 25 keer zijn opwachting namens Jong FC Utrecht. Hierin wist hij éénmaal tot scoren te komen.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 63)