dinsdag, oktober 3, 2023

De Degradatie

Een enkele promotie, veertien seizoenen later gevolgd door een enkele degradatie. Telstar is terug waar het in 1963 begon, de Eerste Divisie. Het niveau waar het tot op de dag van vandaag -ruim vier decennia later- nog altijd verblijft.

Verdere uitwerking van het verhaal van de degradatie volgt binnenkort

Aantal dagen sinds de Eredivisie

De Degradatiewedstrijd

Telstar speelt gelijk tegen NAC en kan daardoor, vijf speelrondes voor het einde, niet meer boven de rode streep eindigen. Degradatie uit de Ere-divisie is, reeds op deze dag in maart, een feit.

27-03-1978
Telstar – NAC 1-1
Sportpark Schoonenberg
Toeschouwers: 3.000

0-1 Mohorovic (20′)
1-1 Bischot (80′)

Opstelling: Nederburgh (doel), Driessen (Kerkhof), Medik, Frans van Essen, Bischot, Massa, Van Gaal, Jos Jonker, Gerard Staats, Kraal (Paul Stam), Hendriks

 

De Laatste Eredivisie-wedstrijd

Op de laatste speeldag voegt Telstar nog een derde zege toe aan haar totaal. Eerder in het seizoen werden Vitesse en Haarlem verslagen. 

30-04-1978
Telstar – FC Volendam 1-0
Sportpark Schoonenberg
Toeschouwers: 1.500

1-0 Henk Medik (34′)

Opstelling: Schröder (doel), Driessen, Frans van Essen, Medik, Bischot, Van Oorschot, Van Gaal, Kerkhof, Jos Jonker, Hendriks, Paul Stam (77′ Gerard Staats)

 

De Spelers

In totaal 22 spelers maakten minuten in de Eredivisie in het seizoen dat in degrdatie eindigde. Jos Jonker speelde als enige iedere minuut.

Kijk hier voor alle spelersstatistieken in het degradatieseizoen.

 

 

Notitie | Correcties en aanvullende informatie zijn welkom. Bezoek het forum of zoek contact met ons