dinsdag, februari 27, 2024

De Prijzenkast

De prijzenkast van Telstar is indrukwekkend groot en biedt imposant veel ruimte voor nog te winnen zilverwerk. Telstar won niet eerder een hoofdprijs, dus op deze pagina tonen we een overzicht van de keren dat er toch nog wat te vieren viel.

1963/64
2e plaats Eerste Divisie, promotie naar Eredivisie

Direct in het eerste seizoen na de oprichting doet Telstar zaken. De eerste divisie biedt dit seizoen twee plaatsen voor directe promotie en na een geweldige tweede seizoenshelft finishen de Witte Leeuwen op de tweede plaats. Goed voor promotie en een medaille van de burgemeester. Lees hier verder over de eenmalige promotie naar de Eredivisie.

Afbeelding: Ere-medaille afgegeven door Gemeente Velsen 

1978/79, 81/82, 93/94, 00/01, 04/05, 08/09, 17/18
Deelname aan nacompetitie en play offs

Zevenmaal kwalificeerde Telstar zich tot op heden voor de nacompetitie (play offs) voor promotie naar de Eredivisie. Nog nooit door eerste te eindigen in een periode: tweemaal door tweede te eindigen in een periode en vijfmaal op basis van de algemene ranglijst. Deelname leidde nog nooit tot promotie, maar het toetje van de competitie smaakt sowieso altijd lekker. Lees hier alles over de 7 kwalificaties voor en deelnames aan de nacompetitie/play offs.

Afbeelding: Bokaal periodewinst, de enige bokaal ooit ontvangen in dit kader

2011, 2012
Winst IJmond Cup

Om ook eens het gevoel te ervaren van het optillen van een beker werd in 2010 de IJmond Cup geintroduceerd. Op de Open Dag van de club zou de komende seizoenen met buitenlandse tegenstanders worden gestreden om deze beker. Het eerste jaar werd er gelijkgespeeld tegen Bayer Leverkusen II en bleef de beker opmerkelijk genoeg in de kast. Zowel in 2011 als in 2012 versloegen de Wtte Leeuwen het belgische AFC Tubize en bleef de beker in de IJmond. 

2012/13
Winst BeNe League B titel

In seizoen 2012/13 weet Telstar Vrouwen zich niet te kwalificeren voor de kampioenspoule van de BeNe League. De Leeuwinnen eindigen vervolgens wel bovenaan in de B-groep van de Belgisch-Nederlandse competitie en mogen uit handen van de burgemeester de bescheiden BeNe League B kampioensschaal in ontvangst nemen. Lees hier verder over de Telstar Vrouwen.