dinsdag, oktober 3, 2023

Technische staf Telstar 1

Telstarfans Forum Spelers & Staf Technische staf Telstar 1

Van vandaag, van morgen en van voorheen
3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #4473
  jager
  Deelnemer

   ANDRIES JONKER STRIKT DE WITTE LEEUWEN

   Telstar en Andries Jonker zijn een overeenkomst voor twee seizoenen overeengekomen. Andries heeft zijn (inter)nationale sporen verdiend, en een CV zonder Telstar is incompleet. Zijn kennis, ervaring en netwerk zal hij aanspreken om de Witte Leeuwen nog verder te brengen. Jonker gaat tevens als technisch directeur aan de slag.

   Andries is vanaf het begin van zijn carrière zeer betrokken bij onze omgeving. Ooit begonnen bij de onderbond, de Haarlemsche Voetbalbond, hij kent ons gebied op zijn duimpje en heeft tijdens zijn internationle aanstellingen het contact met zijn thuisbasis nooit verloren.

   Clubs gelijk aan Telstar hebben nog altijd zijn sympathie. De Witte Leeuwen hebben het geluk een stoel vrij te hebben. Zijn terugkeer naar de basis van het voetbal ziet hij als een uitdagende voortzetting van zijn carrière.

   Pieter de Waard, algemeen directeur, ‘We kennen Andries als een spraakmakende trainer met elan en bravoure. Telstar gaat de komende twee seizoenen met het mes tussen de tanden en drieënzestig meter van de eigen goal voetballen. Met maar één doel, méér doelpunten maken dan de tegenstander!’

   Andries Jonker, hoofdtrainer en technisch directeur:  ‘Meer met minder opgevolgd door meer met meer is mijn uitgangspunt voor de Witte Leeuwen. Verder bouwen op al het goede zie ik als mijn startpunt. Daar heb ik zin in en ik kijk uit naar het samenwerken met iedereen die net als ik een zwak voor Telstar heeft.’

   #4616
   jager
   Deelnemer

    Van de Volkswagen-Arena naar het Rabobank IJmond Stadion en van de Bundesliga naar de Keuken Kampioen Divisie. Een veel groter contrast valt er in de voetballerij niet zo snel te bedenken, maar Andries Jonker maalt er niet om. De 56-jarige oefenmeester beleefde vrijdag zijn eerste officieuze werkdag bij Telstar, waar hij de komende twee jaar zowel de rol van trainer als technisch directeur zal vervullen. Jonker moet de ambitieuze Witte Leeuwen gedurende zijn dienstverband klaarstomen voor de Eredivisie.

    Door Chris Meijer

    Meer: Andries Jonker keert als hoofdtrainer terug op Nederlandse velden

    “Ik kwam hier vanmorgen aan en je kan zo doorlopen richting het veld, dat kan niet bij Arsenal. Dat gaat niet gebeuren. Maar dat heeft ook gelijk zijn charme”, glimlacht Jonker in gesprek met Voetbalzone. De oefenmeester werkte gedurende zijn loopbaan bij clubs als Barcelona (assistent), Bayern München (assistent- en interim-trainer), Arsenal (hoofd jeugdopleidingen) en VfL Wolfsburg (hoofdtrainer). Clubs waar je op je eerste werkdag waarschijnlijk wel even moet zoeken. Dat is in het knusse Rabobank IJmond Stadion van Telstar wel anders. “Nee, komt goed. Dat vind ik zo wel”, klinkt het als Jonker wordt uigenodigd voor de lunch. “De overstap van Barcelona naar MVV was er ook zo een, ik weet hoe het werkt en voelt. Ik wil plezier hebben in wat ik doe en dat denk ik hier te vinden. Zo’n grote overstap heb ik al eens ervaren en daar ben ik toen goed mee omgegaan.”

    Jonker zat na zijn ontslag bij VfL Wolfsburg, in september 2017, zonder club. “Het begon weer te kriebelen, dat was al een tijdje zo”, bekent de geboren Amsterdammer. Het is niet zo dat hij de afgelopen tijd geen aanbiedingen heeft binnengekregen. “Er is eigenlijk heel veel voorbij gekomen: Azië, het Midden-Oosten, Afrika, Zuid-, Midden- en Noord-Amerika. Blijkbaar functioneert het cv van mij daar heel goed. Er zijn soms hele avontuurlijke dingen, soms hele lucratieve dingen. Ik heb daar niet voor gekozen, want ik wil iets doen wat mij plezier bezorgt. Daar heb ik een goede club voor nodig, met goede mensen en goede plannen. Dat is onafhankelijk van het formaat van de club of de financiële mogelijkheden in mijn richting. Ik denk dat Telstar daarin past. Zo’n avontuur in het buitenland is heel wat anders.”

    Telstar besloot afgelopen seizoen als vijftiende in de Keuken Kampioen Divisie. Los van het seizoen 2017/18, waarin de Witte Leeuwen zesde werden, eindigde de club in de afgelopen tien jaar nooit hoger dan de twaalfde plek. De komende jaren moet hier structureel verandering in komen. Jonker, die als trainer de naar De Graafschap vertrokken Mike Snoei opvolgt, is aangetrokken om mee te helpen aan het opbouwen van een jeugdopleiding, een beloftenelftal en een vrouwenteam. “Daarna kan je er pas in slagen om een jeugdspeler met aanzienlijke winst te verkopen, om wat meer geld tot je beschikking te krijgen. Als dat lukt, kan je in een spiraal omhoog terechtkomen. Dat is in het voetbal vaak zo. De afgelopen jaren is dat Telstar niet gelukt. Je speelt onderin en haalt een enkele keer de play-offs. Als je in de nacompetitie haalt, barst er een ongekend enthousiasme los. Dan zie je dus dat het wel kan.”

    “Men wil hier binnen vijf of zes jaar richting de Eredivisie. Terecht. In heel Noord-Holland is gebleken dat, met alle respect, er achthonderd mensen komen kijken als TOP Oss op bezoek komt, bij AZ, Haarlem, FC Volendam en Telstar. Er komt gewoon niemand meer. Dezelfde clubs trekken in de Eredivisie tegen Feyenoord tienduizend mensen. Wat moet je dan willen? We willen toch voor tienduizend man spelen? Je moet een stadion hebben waar je die mensen kwijt kan. En je moet op het niveau spelen. Die ambitie is er en dat gaat langer duren dan ik hier ben, maar ik vind het heel aardig om daar aan bij te dragen”, vervolgt Jonker. In zijn eerste periode zal hij met een bescheiden budget en de nodige creativiteit de selectie voor komend seizoen moeten samenstellen.

    “Het is geen onbekend terrein. Ik heb in het buitenland bij hele grote clubs gewerkt, maar in Nederland ook bij MVV en FC Volendam. Ik weet wel hoe het functioneert binnen een club als je een euro vijf keer moet omdraaien, ik ben niet vergeten hoe het ging”, klinkt het nuchter. Jonker voorspelt dat het verwachtingspatroon door het weinig succesvolle afgelopen seizoen niet heel hoog zal liggen, waardoor er van druk volgens hem geen sprake is. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat smaakmakers van de vorige jaargang, zoals bijvoorbeeld Terell Ondaan, nog zullen worden weggekaapt. “Dat is ook weer hoe dit soort clubs in leven blijven en zichzelf moeten ontwikkelen. Het is jammer, maar we zijn juist op zoek naar talentvolle spelers uit de regio die zich hier kunnen doorontwikkelen. Dan hoop je op een goudvis, die moet de club verder helpen. Je wilt ze houden, maar je moet er ook van leven. Dat moeten we gaan opbouwen, je kan het niet zomaar tevoorschijn toveren.”

    #108744
    douwedevries96
    Deelnemer

     Mensen. Hierbij weer eens een nieuw topic. Mike Snoei is back! Wat zijn jullie verwachtingen van de terugkeer van de Rotterdamse Pitbull? Ik verwacht niet zo’n goed seizoen als ’17-18. Maar goed. Een forum is er voor discussie.

    3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.