Reda Kharchouch

Telstarfans Forum Archief Reda Kharchouch

Gesloten topics die nog wel de moeite zijn om te bewaren
 • Dit onderwerp is leeg.
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #4474
  Telstarfans
  Sleutelbeheerder

  Na alle rumoer in de winterstop kunnen we hier alvast wel vooruitkijken naar de zomer transfer window.

  #4617
  Telstarfans
  Sleutelbeheerder

  Met het vertrek van Reda Kharchouch (24) naar Sparta verliest Telstar niet alleen zijn topscorer maar ook een innemende en sociaal betrokken persoonlijkheid.

  Eind januari leek Kharchouch al naar Sparta te gaan. De eredivisionist wilde de topscorer van Telstar graag overnemen, maar de clubs kwamen niet tot overeenstemming over de hoogte van de transfersom. Kharchouch was zwaar teleurgesteld, maar zette de knop om en bleef doorgaan met het scoren van doelpunten. ,,Sparta is altijd blijven aangeven dat ze mij wilde hebben”, vertelt Kharchouch. ,,Daarom was er voor mij ook maar een club waar ik naartoe wilde. Sparta is voor mij een mooie stap. Elk seizoen maken spelers vanaf deze club een transfer naar de top drie of buitenland.”

  Bij Telstar groeide Kharchouch al snel uit tot lieveling van iedereen. En niet alleen om zijn doelpunten. Toen hij in 2017/18 nog in de derde divisie speelde bij OFC en stage liep bij Telstar viel medewerkers op dat hij twee telefoons bij zich had. De ene telefoon was voor privézaken, de tweede voor het kinderdagverblijf waar Reda nog werkte.

  Het is tekenend voor de Amsterdamse spits met Marokkaanse wortels. Hij heeft een andere achtergrond dan de meeste profvoetballers. Waar velen de jeugdopleiding van een betaaldvoetbalorganisatie hebben doorlopen, speelde Reda in de jeugdopleidingen van AVV Zeeburgia en SV Diemen. Pas op zijn achttiende werd hij spits, daarvoor was hij verdediger.

  Ook toen Kharchouch fullprof bij Telstar werd, bleef zijn sociale hart spreken. Na wedstrijden nam hij uitgebreid de tijd voor kinderen die een foto of een handtekening wilden. Ook op het veldje op het Sumatraplantsoen naast zijn huis bleef hij komen. Zelf voetbalde hij niet meer mee, maar hij wierp zich op als rolmodel voor jongere buurtgenootjes. ,,Dat zal ik ook bij Sparta blijven doen. Ik parkeer mijn auto altijd op het pleintje en dan maak ik een rondje door de buurt. Ik voel mij verantwoordelijk voor de jongetjes. In mijn tijd waren het sporters als Mbark Boussoufa en Oussama Assaidi die ons begeleidden. Ik neem die rol graag over. Dat zal nu ik naar Sparta ga niet veranderen. Ik blijf mij inzetten voor de dingen die ik belangrijk vind en de buurt waar ik vandaan kom.”

  Gevraagd naar zijn hoogtepunt bij Telstar, kiest Kharchouch voor de serie wedstrijden in oktober waarin hij tegen Tegen TOP Oss, Almere City, Helmond Sport en Jong Utrecht zes keer scoorde in vier wedstrijden. ,,De week ervoor tegen Roda JC zat ik op de bank omdat ik vermoeid was. We waren toen bij FC Eindhoven met 4-1 ingemaakt. Glynor Plet kreeg de voorkeur boven mij. Ik voelde me klote. Vanaf de wedstrijd tegen Oss stond ik in de basis en werd ik een echte doelpuntmachine.”

  Kharchouch kijkt met een tevreden gevoel terug op zijn jaar in Velsen-Zuid. ,,Ik denk dat we heel goede prestaties neer hebben gezet. Als de competitie niet was stilgelegd vanwege het coronavirus, hadden we er wellicht nog meer uit kunnen halen.”

  Einde hoofdstuk Kharchouch. Telstar gokte en verloor, Sparta pakt hem voor een relatief lage prijs op met dank aan de Corona crisis. Het zij zo. Mooie vent, prachtig seizoen.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Het forum ‘Archief’ is gesloten voor nieuwe onderwerpen en reacties.